Loading
Altsayfa

Web Tasarımı Yaparken Başarılı Olmak İçin 5 Yol Nedir?

WEB TASARIMI YAPARKEN BAŞARILI OLMAK İÇİN 5 YOL NEDİR?

Web tasarımı yaparken başarılı olmak için belirli adımlar bulunmaktadır. İzmir’in önde gelen kurumlarından biri olan Endweb’in profesyonel ekibi sizler için web tasarımında başarılı olmanız gereken 5 adımı açıkladı!

Hedef Kitleye Uygun İçerik Üretmek

Hazırlanan web sitesi mutlaka hedef kitlesine uygun olmalı, kullanıcıların aradığı ihtiyacı karşılar nitelikte olmalıdır. Unutulmaması gereken en önemli ayrıntı ise web sitesini ziyaret eden kullanıcıların siteye belirli bir fikirle geldiğinin unutulmamasıdır. Çoğunlukla ziyaretçiler web sitesine bilgi edinmek için, satın almak için ya da iletişime geçmek için ziyaret ederler. İçeriklerin web sitesine uygun bir şekilde hedef kitleye kolayca eriştiğinden emin olmak gerekir.

Web tasarımı yaparken başarılı olmak için sitenin ana giriş kısmında sitenin amaçları doğru ve etkili bir şekilde vurgulanmalıdır. Ziyaretçiler, sitenin ana sayfasından markanın bakış açışını, projelerini ve tekliflerini kolayca görebilmelidir.

Kolayca kullanılabilen bir web sitesi her zaman yol göstericidir. Bu da kullanıcıların istedikleri faydayı sağlayarak siteden ayrılmalarına sebep olur. Bu yüzden en doğru ve dikkat çekici içeriklerle kullanıcılara hizmet vermek çok önemli bir unsurdur.

Özgün ve Orijinal Görsellik Kullanmak

Web tasarımı yaparken kullanılacak görsellerin dikkat çekici ve profesyonel olması bir diğer önemli unsurdur. Bu görsel dünya markanın ürünlerini ve hizmetlerini yansıtacağı için oldukça önem arz etmektedir. Dikkat çekici bir siteye sahip olmak ziyaretçilerin web sitede vakit geçirme süresini artırır. Renk kullanımı, kolay okunan metinler, anlamlı grafikler ve dikkat çekici fotoğraflar kullanılması web tasarımında kilit rollerdir.

Kullanılabilirlik

Başarılı bir web sitesinin ölçümlemelerinden biri de kullanılabilirlik derecesidir. Web sitesinin anlaşılması, gezinilebilmesi ve okunması kolay olmalıdır. Sizler için sıraladığımız kullanılabilirlik öğeleri ise şunlardır;
  • Sayfaların hızlı yüklenmesi
  • Ana sayfadan bağlantı oluşturmak
  • Dengeli bir düzen
  • Menü öğelerini kullanma
  • Tarayıcı uyumluluğu ve ekran çözünürlüğü.

Web site tasarım hizmeti için EndWeb’in uzman kadrosundan hizmet alın, arkanıza yaslanın!

Responsive Tasarım Kullanmak

Mobil telefon kullanım sıklığının artmasıyla beraber kullanıcılar artık web sayfalarını görüntüleyebilmek için küçük ekran kullanmayı tercih etmektedir. Küçük ekranlardan bakılan web sayfalarında iyi biz gezinti sağlamak için responsive tasarım kullanılması gerekmektedir. Başarılı bir web tasarımı yaparken responsive tasarım kullanılmalıdır.

İşlevsellik

Web sitesinin her parçası doğru ve hızlı şekilde çalışmalıdır. Kötü ve eksik şekilde hazırlanmış bir yer, kullanıcıları hayal kırıklığına uğratır. Web tasarımında iletişim formları, köprüler, aramalar, etkinlik kaydı en güzel şekilde çalışmalıdır.

Web sitesinin her bir parçası kusursuz ve hızlı bir şekilde çalışmalıdır, kötü ve hatalı bir şekilde tasarlanan web sitesi ziyaretçi çekmez. Web sitesinde site sahibi veya firma ile ilgili iletişim bilgilerinin mutlaka yer alması gerekir. Ayrıca web sitesinde ziyaretçiler için yorum bölümü bulundurmak müşteri deneyimi için çok iyi olacaktır.

Web tasarımı yaparken başarılı olmak için paylaşılacak bilgi ve verilerin doğru olması en önemli kıstaslardan biridir.

Paylaş

Yorum Yapın

WhatsApp ile Ulaşın