Loading
Altsayfa

Şirketinizin Mutlaka Mobil Uygulamasının Olması İçin 5 Sebep

Şirketinizin Mutlaka Mobil Uygulamasının Olması İçin 5 Sebep

Günümüzde mobil uygulamalar, işletmelerin sahip olacağı en güçlü pazarlama araçlarından biridir. Her geçen gün artan internet ve mobil telefon kullanım sıklığı belirli bir hedef kitleye ulaşmak isteyen işletmeler için vazgeçilmez olmuştur. Siz de bizim gibi mobil uygulamaya sahip bir işletmenin bulunduğu pazarda öne çıkacağını düşünüyorsanız gelin mobil uygulamaya sahip olmanın avantajlarından bahsedelim.

Müşterilere Görünür Olmak

İşletmeler müşterileri tarafından dijital dünyada görünür olmak istiyorlarsa muhakkak bir mobil uygulamaya yatırım yapmalıdırlar. Mobil uygulamaya sahip bir işletme müşterilerine kolayca erişebilir. Kolay erişebilir olmak hem işveren hem tüketici nezdinde artı puan demektir. Müşterilerin sorunlarını kısa sürede çözüme ulaştırabilir bu sayede müşterilerinizin güvenini kazanabilirsiniz.

Müşterilerinizle iletişimin verimli olması için uygulamanızda “bize ulaşın” veya canlı mesaj özelliğne sahip olmanız önemlidir.SEO ( Arama Motoru Optimizasyonu) ve mobil uygulamalar, bir işletmenin başarısını sağlamak için birlikte uyum içerisinde çalışırlar. Uygulamanız SEO için optimize edilmişse, arama motorlarında yüksek sıralarda yer almasını sağlayacaktır. Bu, müşterilere kolayca görünmenizi sağlar.

Müşteri Sadakati Kurmak

Bir mobil uygulamaya sahip olmak, müşterilerinizle interaktif iletişim kurmanıza imkan tanır. Dünyanın neresinde olursa olsun müşterilerinize bir tık uzağınızdadır. Bu bağlantı, müşteri sadakatini geliştirmeye yardımcı olduğu için önemlidir.

Önemli bir Pazarlama Kanalıdır

Müşterilerinize iletmek istediğiniz önemli bir mesajınız varsa, bunu yapmanın en hızlı yöntemi yine uygulamanızdır. Satış ve promosyon mesajları müşterilerinizden sadece bir tık uzaktadır.

Pazarlamak istediğiniz yeni ürünleriniz varsa, uygulamanız kullanılacak en iyi kanaldır. Müşterileriniz için bir mobil uygulamaya sahip olmanın güzelliği, web adresinizi hatırlamak zorunda olmadıkları, sadece telefonlarına veya tabletlerine yüklenen uygulamaya gitmeleri ve hizmetlerinize erişebilmeleridir.

Rekabet Avantajı

Bulunduğunuz sektörde bir adım öne geçmek, rakiplerinizden sıyrılmak istiyorsanız ürün ve hizmetlerinize uygun bir mobil uygulamaya sahip olmak bunun en hızlı yoludur. Küçük ya da orta ölçekli işletmelere baktığımızda çoğu bir mobil uygulamaya sahip değildir. Bu nedenle bir mobil uygulamaya sahip olmanız işletmenize avantaj sağlayacaktır. Müşteri sadakati konusunda da işletmenizi öne çıkaracak olan bir mobil uygulamaya sahip olmak sizleri tüketiciler gözünde marka bilinirliğinizi artıracaktır.

Satış Artışı

İşletmeler ürün ya da hizmetlerinin pazarlamasını mobil uygulamalar üzerinde yaparak düşük maliyetle çok fazla kullanıcıya erişme fırsatını yakalarlar. Mobil uygulama ile gelir elde etme modelinde yalnızca ürün ya da hizmet satarak değil, uygulama üzerinden reklam alarak da bu alandan tanıtım geliri kazanabilmek mümkün olmaktadır.

Paylaş

Yorum Yapın

WhatsApp ile Ulaşın