Loading
Altsayfa

Responsive Tasarım Nedir?

Responsive Tasarım Nedir?

Responsive web tasarımı yani Türkçe adıyla duyarlı web tasarımı, kullanıcı web sitenizi büyük ekranda yani bilgisayarda ve aynı zamanda küçük bir ekranda da görüntülüyorken uyum sağlamasıdır.

Özellikle her geçen gün artan mobil cihaz kullanımı responsive tasarımın önemini artırmaktadır. Responsive tasarımda uyum sağlayabilmeniz için üç ekran tipi bulunmaktadır; masaüstü, tablet ve mobil ekran.

Web sitenizdeki her içerik belirli katmanlarda oluşturulur ve ekranlar değişse bile web sitenizdeki içeriklerin yerleri ekran boyutunuza tam uyacak şekilde yeniden düzenlenir. Örnek verecek olursak; masaüstü ekranda içerik metninin üstünde bulunan görsel, akıllı telefon ekranında içeriğin sağda yada sol kısmında görülebilir. Eğer web siteniz bunu otomatik olarak yapabiliyorsa onun “responsive” yani “duyarlı” olduğunu göstermektedir.

Neden responsive tasarım yapmalıyız?

Responsive tasarıma sahip bir web sitesine sahip olmanız demek kullanıcı dostu bir web sitesine sahip olduğunuz anlamına gelmektedir. Web sitenizi ziyaret eden her kullanıcıların kullandıkları cihazdan bağımsız olarak içeriğinize uygun biçimde erişebilmesini sağlar. Bu sitenize ziyaretçi çekmeye, SEO sıralamanızı korumanıza ve rakipleriniz önüne geçmenize bile yardımcı olabilir.

Kullanıcılarınıza yakın olabilmek rakipleriniz karşısında çok önemli bir avantajdır, mobil cihaz kullanan kişilerin kullanım oranının artmasıyla kullanıcılara yakın olabilmek için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri responsive tasarıma sahip web sitesine sahip olmaktır.

Responsive tasarımının sizlere sağladığı avantajları ise şu şekilde sıralayabiliriz;

Maliyet etkinliği: Duyarlı web sitesine sahip olarak hem masaüstü hem de mobil cihaz kullanıcıları için ayrı ayrı web sitesi oluşturmanıza gerek kalmaz.
Esneklik: Web siteniz duyarlı bir web sitesi olduğunda her bir ekran için ayrı tasarım yapmanıza gerek kalmaz. Bu özellik web sitenizde revizyon yapmak istediğinizde sizlere büyük bir avantaj sağlar.
SEO avantajı: Arama motorlarında üst sıralara yerleşmek için yapılan SEO, yapılan araştırmalar sonucunda web sitelerin mobil uyumlu olup olmadığı organik sıralama için önemli bir faktör olmuştur.

Sizler de İzmir’in önde gelen dijital ajanslardan Endweb’den web tasarım hizmeti alarak, kusursuz hizmet anlayışımızla tanışabilir %100 çözüm odaklı bakış açımızla tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz!

Paylaş

Yorum Yapın

WhatsApp ile Ulaşın